Някой в ​​Мейн спечели джакпота Mega Thousands and thousands от $1,35 милиарда

Един притежател на билет в Мейн спечели приблизително 1,35 милиарда долара в тегленето на Mega Thousands and thousands в петък вечер.

Самоличността на победителя все още не е публично известна – и може би никога няма да бъде – но той или тя се присъединява към малцина късметлии, които надминават почти невъзможни шансове, за да спечелят един от най-големите джакпоти в историята на САЩ. Печелившите числа бяха 30, 43, 45, 46 и 61, а златната Мега топка беше 14.

Огромните джакпоти стават все по-често срещани в тегленията на Mega Millions и Powerball в различни щати.

От 2016 г. шест лотарийни джакпота — разделени между Mega Millions и нейната конкурентна лотария Powerball — в Съединените щати надхвърлиха 1 милиард долара, включително три през изминалата година.

Тази седмица джакпотът на Mega Millions отново достигна 10-цифрена сума, спираща дъха цифра дори след данъци.

След като нямаше победител в предишните 25 тегления, някой имаше печеливш билет за тегленето в петък вечер. Джакпотът предлагаше награда от приблизително 1,35 милиарда долара, изплащана за 30 години, с опция за кеш от 724,6 милиона долара, ако победителят избере да му бъде изплатена еднократна сума.

Не беше ясно кой е спечелил тегленето в петък вечерта, но сега това представлява четвъртата най-голяма награда от лотарията в историята на САЩ и втората по големина награда от Mega Millions.

Първото нещо, което победителите трябва да направят според експертите, е да потърсят съвет от адвокат, финансов консултант и счетоводител. А победителите трябва да проучат професионалистите, към които се обръщат за помощ, като проверят статуса на техните лицензи и получат препоръки. (Тези ресурси са онлайн.)

Държавите контролират лотарийните операции и имат различни правила за това как се облагат печалбите и дали имената на победителите трябва да бъдат оповестени публично. Не беше веднага ясно какви са правилата на Мейн за оповестяване на победител публично. В Мейн победителите имат до една година от тегленето на числата на джакпота, за да получат наградата си.

През годините промените в игрите и по-високите цени на билетите доведоха до по-големи джакпоти. Началната награда за джакпота Powerball се удвои през 2012 г. до 40 милиона долара от 20 милиона долара, с нова цена на билета от 2 долара. През 2015 г. матрицата на Powerball се промени, когато диапазонът от числа за избор се увеличи от едно до 69 от едно до 59 за първите пет числа, а опциите за номера на Powerball се промениха на едно до 26 от едно до 35.

Mega Thousands and thousands през 2017 г. увеличи началния си джакпот до $40 милиона от $15 милиона и повиши цената на билета до $2 от $1.

Майк Айвс допринесе за докладването.

News