Имате малък бизнес с партньор? Застраховката Essential-Everyday living трябва да бъде основен приоритет

Една жена опакова дрехи в кутии, докато другата проверява лаптопа си на маса в склад на магазин за дрехи.

Източник на изображението: Getty Pictures

Ключовата застраховка живот може да защити вашите малки бизнес партньорства.

Ключови моменти Ключовите животозастрахователни полици изплащат обезщетения в случай, че един от собствениците на бизнес умре. Това също позволява плавен преход на собствеността в случай на увреждане или критично заболяване.

Ако управлявате малък бизнес с един или повече партньори, какъв трябва да бъде вашият приоритет? Уверете се, че вашето оперативно споразумение е зададено? Вашият бюджет? Вашият бизнес план? Въпреки че всички те са важни, много бизнес партньори не осъзнават, че ключовото застраховане на живот трябва да бъде на първо място в списъка ви с приоритети. Този тип застраховка е предназначена да защити вашия бизнес в случай, че някой от вашите партньори почине, и може да осигури финансова предпазна мрежа, която може да предпази бизнеса ви от провал в трудни времена. Нека да разгледаме как работи ключовата застраховка живот и защо е толкова важна за малкия бизнес.

Какво представлява застраховката ключов живот?

Ключовата застраховка живот е животозастрахователна полица, която бизнесът закупува за живота на собственик, висш изпълнителен директор или друг критичен служител. Ключовата застраховка живот осигурява защита в случай на смърт, увреждане или критично заболяване на бизнес партньор — без което вашият малък бизнес може да остане уязвим.

Парите от тази полица могат да се използват за изкупуване на дела на починалия партньор в бизнеса. По този начин оцелелите партньори могат да продължат да го управляват, без да се притесняват за справяне с имуществото на покойния си партньор или членове на семейството, които оспорват правата на собственост. Освен това може да се използва и за подпомагане на бизнеса да замести загубените приходи, докато търси заместващ член на персонала.

Защо е важно за малкия бизнес?

За малкия бизнес застраховката ключов живот може да бъде спасителна, ако някой от нейните собственици внезапно почине. Без това покритие оцелелите партньори може да се наложи да се борят да намерят средства, за да заменят дела на своя изгубен партньор или загубените приходи, за да запазят компанията си на повърхността. Това може да означава теглене на заеми или продажба на активи, което може допълнително да застраши финансовото им здраве. Ключовата застраховка живот гарантира, че оцелелите партньори не трябва да се тревожат за тези проблеми и вместо това могат да се съсредоточат върху поддържането на бизнеса си успешен.

Застраховката Critical-existence може да осигури спокойствие, знаейки, че ако нещо се случи с вас или вашия партньор, оставащият собственик ще бъде финансово обезпечен и ще разполага с ресурсите, необходими за поддържане на дейността и покриване на финансови задължения. Този тип политика също така предлага споразумение за покупка/продажба, което позволява дяловете на един партньор в бизнеса да бъдат продадени или прехвърлени в случай на смърт, увреждане или критично заболяване. Освен това полиците за ключово животозастраховане предлагат данъчни облекчения и могат да помогнат при планирането на наследяването.

Как да получите полица?

Процесът за получаване на ключова застраховка живот е сравнително лесен. Първо, ще трябва да прецените колко покритие ще е необходимо за вашата конкретна ситуация. Това ще зависи от фактори като колко собствен капитал притежава всеки партньор в компанията, какви активи ще трябва да бъдат изкупени или колко приходи трябва да бъдат заменени. След като определите тази сума, ще трябва да потърсите застраховател, който осигурява покритие до този лимит. И накрая, ще трябва да попълните всички документи, изисквани от избрания от вас застраховател, и да платите дължимите премии, преди да бъдете напълно обхванати от новата си полица.

Открийте: Спестете от застраховката си живот с една от тези компании

Още: Вижте нашите най-добри избори за животозастрахователни компании

Без значение какъв размер или вид бизнес управлявате с партньор или партньори, от първостепенно значение е да се уверите, че сте защитени, ако нещо се случи. Ключовата застраховка живот може да осигури спокойствие, знаейки, че ако нещо някога се случи, ще има налична финансова предпазна мрежа. Освен това дава на собствениците на бизнес време и ресурси, необходими за правилното скърбене, без да се добавят допълнителни стресови фактори в такъв труден момент. Уверете се, че застраховката ключов живот е част от вашия бизнес план за защита днес.

Нашият избор за най-добрите животозастрахователни компании

Животозастраховането е от съществено значение, ако имате хора, които зависят от вас. Прегледахме опциите и разработихме най-добрия в класа списък за животозастрахователно покритие. Това ръководство ще ви помогне да намерите най-добрите животозастрахователни компании и правилния тип полица за вашите нужди. Прочетете нашия безплатен преглед днес.

Information